Skip to main content

Detii unul sau mai multe domenii .RO? Iata ce trebuie sa stii:

Luand in considerare nevoia de eficientizare a anumitor procese in contextul actual si venind in sprijinul utilizatorilor finali ai domeniilor .RO, va aducem la cunostinta, respectand prevederile articolelor 5 si 20 din Contractul pentru Inregistrare a numelor de domenii .ro disponibil la www.rotld.ro, ca incepand cu data de 27.07.2020, procedura Trade (Transfer Drept de Folosinta) va fi simplificata dupa cum urmeaza:

domenii .ro
  • Noua procedura de Transfer a dreptului de utilizare/folosinta va implica in continuare emiterea cheii de autorizare de catre actualul detinator si transmiterea acesteia catre viitorul detinător, respectiv utilizarea ei pentru completarea formularului online de transfer cu datele viitorului detinator. Prin urmare, Pasii 1 si 2 ai actualei proceduri de Transfer Drept de Folosinta vor ramane neschimbati;
  • Se elimina pasul care presupune completarea, semnarea si transmiterea documentului de transfer (Cerere/Acord de transfer), actualul Pas 3 al procedurii. Generarea cheii de Transfer drept de utilizare/folosinta din panoul de administrare si transmiterea ei catre viitorul detinator va reprezenta acordul actualului detinator de a transfera dreptul de folosinta/utilizare a anumitor domenii .ro catre viitorul detinator.
  • Toate celelalte aspecte si implicatii ale acestui proces vor ramane nemodificate. Factura aferenta serviciului de transfer drept de folosinta si a perioadei de mentenanta aleasa de către viitorul detinator va fi emisa pe baza datelor furnizate in formularul de transfer drept de folosinta de catre viitorul detinator.
    In contextul celor mentionate, subliniem importanta caracterului privat al parolei de acces la panoul de administrare online a numelor de domenii .ro de la www.rotld.ro, si ca prin furnizarea acesteia unui tert, detinatorul isi asuma intreaga responsabilitate si riscul sa i se transfere dreptul de folosinta/utilizare a numelor de domenii catre alt utilizator.

Registrul National de Domenii .ro (RoTLD, www.rotld.ro) va efectua verificari asupra corectitudinii datelor de contact ale detinătorilor numelor de domenii .ro în conformitate cu Contractul și Regulile de la www.rotld.ro.

Ai o idee de business?